KÄYTTÄJÄNIMI SALASANA  KIRJAUDU 
FC Kuusysin valmennuskoulutus – taitoharjoittelua ja kisaamista yhdessä
Julkaistu 27.08.2018 - Päivitetty 27.08.2018

FC Kuusysin valmennuskoulutus – taitoharjoittelua ja kisaamista yhdessä
Jalkarannan koulu

Pitkäaikainen jalkapallon taitovalmentaja Pertti Kemppinen ja liikunnan opettamisen ammattilainen Martti Iivonen kouluttivat FC Kuusysin valmentajia lauantaina 25. elokuuta Lahdessa.

Paikalla oli kolmisenkymmentä seuran valmentajaa tyttö- ja poikajoukkueista.
Päivän teemat käsittelivät muun muassa taitoharjoittelua kollektiivina (ryhmässä), psykokinestiikkaa ja havainnointia (näkömuistia, nopea ajattelua), keskittymiskyvyn kehittämistä (työmuistin kautta) sekä harjoittelun intensiteetin kasvattamista.

Pertti Kemppinen on toiminut vuosikymmeniä jalkapallossa. Hän järjestää taitovalmennusta yksilöille, mutta korostaa, että jalkapallo on joukkuepeli.
Valmentajan tulee huomioida kaikki pelaajat, ymmärtää jalkapalloa laaja-alaisesti ja osata vaatia sopivalla tavalla.

- Valmentajan ymmärrys pelistä ja kunkin pelaajan tuntemus täytyy olla laaja. Mielikuvituksen kautta voi luoda oivaltamis- ja älykkyysharjoituksia sen lisäksi, että on teknis-taktisia, taito- ja fyysisiä kisoja, Kemppinen kertoo.
Päivän aikana kaksikko Kemppinen-Iivonen esittelee käytännön harjoitusten avulla, millaisia kollektiiviset taitoharjoitukset ovat.

*Kisaamista, kehittämistä ja palautteenantoa*
- Jalkapallo on luonteeltaan kilpailua. Olisi hyvä, että jokaisessa taitotreenissäkin on kisa, Martti Iivonen sanoo.
Kun puhutaan kehittämiskohteista, valmentajan tulee löytää jokaisesta pelaajasta myös vahvuuksia.
- Pelaajan pitää saada kuulla myös näistä. Asia voi liittyä myös peliä laajempiin teemoihin, henkisyyteen, johtajuuteen, Iivonen muistuttaa.
- Yhdessä mallitreenissämme osoitimme, miten yhdistää keskivartalon voimahallinta, reaktio ja nopeustaitavuus, kun kyseessä on jalkapallon taitoharjoitukset, Kemppinen sanoo.
- Toisessa taitoharjoitteessa käsittelimme pelaajan keskittymistä ja muistia. Työmuistiin mahtuu muutama asia kerrallaan. Pelaajan keskittymiskykyä ja työmuistia valmentaja voi tietoisesti kehittää.
- Nykypäivänä tasapäistetään paljon. Kyseessä on kilpailua ja urheilua, jossa toinen joukkue voittaa ja toinen häviää. Meidän pitäisi aina muistaa kilpailullisuus, kun jalkapallosta on kyse, FC Kuusysin urheilutoimenjohtaja Harri Kampman kertoo.
- Valmentajalla on oikeus ja velvollisuus vaatia pelaajilta hyvää asennetta ja parasta mahdollista yrittämistä - niin treeneissä kuin pelitapahtumissa, Kampman jatkaa.

*Lisää urheilullisuutta*
Kemppinen – monen muun urheiluvalmentajan tavoin – toivoo lisää liikunnallisuutta ja urheilullisuutta harjoituksiin.
• Ensimmäinen, tärkein asia treeneissä on määrä. Laatu tulee vasta toissijaisesti. Mahdollisimman paljon pallokosketuksia, jonot liikkeet ja kisat käyntiin. Tärkeää on saada aikaan liikettä, Pertti Kemppinen korostaa.
• Alle 12-vuotiaalla motoriikka, kehonhallinta, liiketaito voi kehittyä huomattavasti, kun niitä harjoituttaa tietoisesti ja jämptisti. Samoin jalkapallon perustaidot tarttuvat, kun lapsi innostuu pelailemaan ja leikkimään pallolla - myös omalla ajalla.
Valmentajan pitää käyttää paljon ajattelutyötä siihen, mitä asioita ja missä järjestyksessä opettaa. Kemppisen tanoke-koulutuspäivä antoi lukuisia vinkkejä ja valmiuksia Kuusysin valmentajille.

*Simo Syrjävaaran neljän kohdan oppi valmentajille*
Koulutustilaisuudessa virisi keskustelua siitä, kuka osaa sanoa, kenestä tulee (ammattilais)jalkapalloilija, kenestä ei?
- Muksut kehittyvät hyvin eri tahtiin. Mulla poikamaajoukkueissa oli monen sorttisia, fyysisesti eri kehitysvaiheissa olevia pelaajia, kertoi tilaisuudessa puhunut Suomi-futiksen valmentajalegenda, lahtelainen Simo Syrjävaara.
- Teimme todella paljon yksilötreenejä ja toistoja, talvisin Suurhallissa, Syrjävaara muistelee ja jatkaa: Joistakin pelaajistani lopulta tulikin jalkapalloammattilaisia, toisista yritysjohtajia tai muun alan ammattilaisia.
- Yhteinen tekijä kaikille jalkapalloammattilaisille on harjoittelu. Monille huippupelureista yhteistä on myös aikatauluttaminen, kouluasioiden hoitaminen ja omatoiminen, tietoinen treenaaminen.
- Tänään, 25.8.2018, on tasan 45 vuotta siitä, kun naisten maajoukkue pelasi ensimmäisen maaottelun. Lahdessa naisjalkapalloilu on aloitettu 1971. Katson ilolla sitä, miten hienosti varsinkin Lahdessa tyttöfutis on mennyt eteenpäin, kertoo Simo Syrjävaara.
Syrjävaaralla on neljän kohdan ohje nykyisille ja tuleville jalkapallovalmentajalle: opeta, ohjaa ja kasvata, kannusta.

FC Kuusysi r.y.

Viimeisimmät Pääuutiset
FC Kuusysi käynnistää tukijengi toiminnan
Yritykset ja yksityishenkilöt voivat tukea lasten harrastustoimintaa
Waltteri Piispanen suoritti UEFA B koulutuksen
UEFA valmennuskoulutusten määrä lisääntyy tasaisesti
P2005:n Veeti Heikkonen, Onni Hänninen ja Nikke Oksanen Huuhkaja-pelileirille Tsekkeihin
Huuhkaja-päivien ohjelmaan sisältyvälle pelileirille mukaan kolme Kuusysin peluria
Jia Haapea ja Venla Haikala T2003 aluejoukkueleirille
Etelän aluejoukkueleiri 12.-13.3.2019 pidetään Vantaalla.
Lahenliigan kesäkauden sekä futiskoulun ilmoittautumiset avattu
Ilmoittautumaan pääset toimintojen omilta sivuilta tai uutisen linkkien kautta.
Lahti Energia FC Kuusysin pääyhteistyökumppaniksi
FC Kuusysi ja Lahti Energia monivuotiseen yhteistyösopimukseen
Kisapuiston Höntsäpäivä
Lajikokeilupäivä Kisapuiston alueella torstaina 21.2. kello 17.30-19.30
P2005 eteni Nõmme Cupissa finaaliin asti
Finaalissa kuitenkin tiukka tappio ja viimeinen silaus jäi harmittavasti Tallinnan turnauksessa saamatta.
2007 joukkueessa on mukava pelata
Kaveriharjoitukset tiistaina 19.2. Mukkulan kuplassa kello 16.30-18
Uusi kurssi valmentaja-akatemiassa lähestyy
Haaveiletko jalkapallovalmentajan urasta, kiinnostaako opinnot liikunta-alalla? Aloita valmentajaurasi seuran valmentaja-akatemiasta!
Näytä vanhemmat
Ilmoitukset
Tukijengi
Platinakumppanit
Ilmoitukset
Stadium
 
Copyright © 2011-2019 FC Kuusysi r.y. 
Powered by Tucom Oy.