Muutoksia FC Kuusysiin toimintaan alueellisesta koronatilanteesta johtuen

FC Kuusysi tiedotti maanantaina ja tiistaina Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän suositusten pohjalta uusista toimintatavoista koskien harrastustoimintaa seurassa.

FC Kuusysin perhefutisryhmät jäivät varhennetulle joulutauolle, sillä ryhmissä liikkuu 3–5-vuotiaiden lasten lisäksi aikuiset, ja maanantaina tulleilla suosituksilla ei ryhmätoimintaa ollut mahdollista jatkaa turvallisesti. Perhefutislaisille ohjeistettiin virikkeellisiä kotijumppaohjeita, joilla liennyttää liikunnan ja yhdessä tekemisen nälkää.

LahenLiiga kaupunginosatoiminnassa normaalioloissa pelaajat harjoittelevat arkisin koulujen saleissa. Joka toinen viikonloppu pelaajat kokoontuvat yhteisiin pelitapahtumiin. FC Kuusysi päätyi perumaan loppu vuoden viikonloppujen pelitapahtumat, jotta vältetään isompia kokoontumisia ja turvataan arjen harjoittelu. Tärkeintä tässä tilanteessa on terveys luonnollisesti, ja sen lisäksi mahdollisuus lasten harrastustoiminnan jatkumiseen annettujen suositusten mukaisesti.

Erityisliikuntaryhmät jäivät myös varhennetulle joulutauolle, ja jatkavat toimintaansa vuoden vaihteen jälkeen, mikäli alueellinen tilanne sen sallii.

Aikuisten harrastustoiminnasta ikämiesten joukkue sekä naisten kuntofutisryhmät siirtyivät ulkotiloihin harjoittelemaan suositusten mukaisesti.

Lisäksi FC Kuusysi on jo aiemmin ohjeistanut joukkueita ja toimijoita maskisuosituksesta sekä harjoituksiin saattajien suosituksista.

FC Kuusysi muistuttaa jäsenistöä harjoitus- ja ottelutoiminnasta:

  • VAIN oireettomana tapahtumiin!
  • Muista yskimis- ja niistämisohjeet
  • Huolehdi käsihygieniasta
  • Saavu paikalle joukkueen tapatumaan vain juuri ennen vuoron alkua ja poistu heti vuoron päätyttyä
  • Vältä pukuhuonetiloja
  • Kaikki mahdolliset oheisharjoittelut ennen harjoitusvuoroja ja/tai niiden jälkeen tulee tehdä muualla, kuin kenttäalueella. Kenttäalueelle/halleihin/saleihin vain omalla harjoitusvuorolla.
  • Käytä maskia silloin, kun et ole kentällä (yli 15-vuotiaat). Toimihenkilöille vahva suositus käyttää maskia myös harjoitusten aikana.
  • Joukkueen tapahtumiin läsnä vain välttämättömät toimihenkilöt
  • Harjoituksiin vienti- ja noutotilanteissa vanhemmat vastaanottavat toimintaan osallistuvan henkilön ulkona, riittävä turvaväli muistaen

FC Kuusysi ry