Futiskoulun ensimmäinen viikko lähentelee loppua

Maanantaina käynnistyi FC Kuusysin järjestämä perinteinen futiskoulu. Tämä kesän paras koulu, on monella tapaa FC Kuusysille merkityksellinen ponnistus.

Futiskoulua edeltää useita viikkoja jatkuva markkinointi jakso, jossa FC Kuusysin päätoimiset ja vapaaehtoiset vierailevat kouluilla ja päiväkodeilla ohjaamassa jalkapallon demotunteja, sekä jakamassa Suomen Palloliiton lahjoittamia palloja, sekä luonnollisesti mainoslehtisiä. Vuosittain on mukava huomata, että FC Kuusysin toimijat otetaan innokkaasti vastaan eri yksiköissä, ja vierailut ovat sekä lasten että aikuisten keskuudessa toivottuja.

Tänä vuonna Lue ja Liiku -kampanja kannusti alueen eskareita – 3.-luokkalaisia erilaisin keinoin liikkumaan ja lukemaan. Kampanjassa BUBI-huuhkajalle kerättiin sulkia jokaisesta liikunta- ja lukusuorituksesta. Kampanjan myötä Lahden alueen eskariryhmille lahjoitettiin sisätiloihin soveltuvia jalkapalloja.

Koronakevät 2021 tarjoili haasteita niin koulu- ja päiväkotikiertueisiin, kuin ohjaajakoulutuksiin. FC Kuusysin valmentaja-akatemia käynnistettiin maaliskuussa, ja kesäfutiskouluohjaajia rekrytoitiin huhti-toukokuun ajan. Hakemuksia tuli sekä valmentaja-akatemiaan että futiskouluohjaajaksi ilahduttavan paljon, ja iloksemme voimme todeta, että kesän 2021 työllistää jopa 40 nuorta kahden ja puolen viikon ajaksi kesätöihin. Iältään kesätyöntekijät ovat 15–40-vuotiaita.

Futiskouluun ilmoittautuneiden pelaajien määrä ilahdutti seuraa. Mukaan futiskoulun 22 kentälle on ilmoittautunut lähes 630 lasta. Osallistujista tyttöjä on lähes 200, joka myös on mahtava määrä. Vuonna 2021 futiskouluun lanseerattiin oma ryhmä 4-vuotiaille (2017-syntyneille), ja tähänkin ryhmään ilmoittautuneita saatiin yli 20. Pienet futarit ovatkin Kärpäsen kentän kaukalossa harjoitelleet ahkerasti päivittäin. Tämä viikko kentille on toimitettu palloa, paitaa ja pulloa pelureille, ja upean osallistujamäärän vuoksi varusteruljanssi on aiheuttanut myös pienimuotoista haastetta, mutta pikkuhiljaa varusteidenkin suhteen on päästy hyvälle mallille.

Ensimmäisen viikon sää on suosinut osallistujia. Aurinko on hellinyt kentillä, ja lämpöä on riittänyt. Huomenna alkava Huuhkajien pelihuuman siivittämänä on mahtava tilanne käynnistää toinen futiskouluviikko.

FC Kuusysi ry