T18-joukkue varmisti paikan SM-sarjaan!

FC Kuusysi varmisti paikan T18 SM-sarjaan voittamalla lauantaina pelatussa karsintasarjan viimeisessä ottelussa jyväskyläläisen JyPK:n luvuin 5 - 4.

Otteluun lähdettiin jännittävästä asetelmasta, kumpikaan joukkue ei ollut vielä onnistunut varmistamaan paikkaansa SM-sarjaan, mutta molemmilla joukkueilla oli edelleen mahdollisuus päästä sarjaan. FC Kuusysille sarjapaikka olisi varmistunut tasapelillä, JyPK sen sijaan oli pakkovoiton edessä.

FC Kuusysi aloitti ottelun vahvasti ja Cecilia Murtonen vei kotijoukkueen johtoon 11. minuutilla. Maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi hienokseltaan JyPK:lle, joka tasoitti ottelun 25 minuutin pelin jälkeen. Puolen tunnin kohdalla oli taas FC Kuusysin vuoro siirtyä johtoon Tuuli Salosen maalilla. Tauolle jäätiin siis FC Kuusysin johtaessa ratkaisuottelua 2 - 1.

Toista puoliaikaa ehti kulua vain kolme minuuttia kun Elli Savolainen vei maalillaan FC Kuusysin 3 - 1 johtoon. JyPK ei antanut periksi, vaan kavensi vain kaksi minuuttia myöhemmin lukemiin 3 - 2 . 54 minuutin pelin jälkeen Ilona Määttä vei upealla kulmapotkumaalillaan kotijoukkueen jo ratkaisevalta tuntuvaan 4 - 2 johtoon, mutta tämän jälkeen jännitysnäytelmä vasta oikeastaan alkoi.

JyPK otti ottelun hallintaansa ja vyörytti pitkillä avauksilla hyökkäyksen hyökkäyksen perään päästen tasalukemiin 4 - 4 kun peliä oli pelattu vasta 67 minuuttia. Tämän jälkeen JyPK jatkoi kiriään hakien vielä tarvitsemaansa maalia. FC Kuusysi katkoi JyPK:n hyökkäyksiä ja iski takaisin nopeilla vastahyökkäyksillä. Lisäajan toisella minuutilla FC Kuusysin Venla Läderberg pääsi hyödyntämään nopeuttaan karistaen JyPK:n topparin kannoiltaan. Läderberg keskitti pallon aivan päätyrajalta maalin eteen, josta Murtonen ratkaisi ottelun toisella maalillaan voiton FC Kuusysille lukemin 5 -4.

"Saavutimme karsintasarjassa minimitavoitteen. Uudet pelaajat pääsivät hienosti mukaan sarjaan. Kärsimme tässä karsintasarjassa paljon loukkaantumisista, mutta onneksi jokainen pelaaja ylitti tasonsa. Toki näihin kuuteen otteluun mahtui myös rimanalituksiakin, mutta onneksi ne tulivat nyt tässä karsintasarjassa. Nyt pidämme viikon tauon ja sen jälkeen lähdemme valmistautumaan varsinaiseen SM-sarjaan", kommentoi FC Kuusysin vastuuvalmentaja Teemu Virtanen ottelun jälkeen.

 

Suurenmoiset onnittelut koko joukkueelle!

Kuva: Tomi Saarivirta

FC Kuusysi ry