T2011 Masto Cup T11 kilpasarjan hopeamitalistit

FC Kuusysin T2011 valkoinen joukkue onnistui 2022 Masto Cupissa. Joukkue saavutti korkeatasoisessa sarjassa hopeaa, joka oli samalla selkeä tasonnosto edellisvuoteen verrattuna. Jalkarannan Wembleyllä pelattiin tasainen sarja ja maalierot jäivät pieniksi, välierä Ilvestä T2012 vastaan ratkesi vasta rangaistuspotkuilla. Finaalissa vastaan asettui Leppävaaran Pallo (LePa), jolle emäntäjoukkue hävisi kalkkiviivoilla lukemin 1-0. T2011 ikäluokan vastuuvalmentaja Janne Kokko tiivisti tunnelmat loppuottelun jälkeen lyhyesti – aina jää parannettavaa!

Masto Cupin T2011 kilpasarjan alkulohko oli poikkeuksellisen jännittävä. FC Kuusysin joukkue pääsi jatkoon kolmen kimaralla (tasapeli/Sibbo Vargarna keltainen - tappio/PU-62 keltainen - voitto/NuPS musta). Tie kahdeksan parhaan joukkoon ei ollut viimeiseen alkulohkon peliin lähdettäessä täysin joukkueen käsissä, koska FC Kuusysin voiton lisäksi vaadittiin myös Sibbo Vargarna keltaisen onnistuminen PU-62 keltaista vastaan.

Erityisen hieno osoitus valkoisen joukkueen varmuudesta ja uskosta omaan tekemiseen oli alkulohkon viimeinen ottelu NuPS mustaa vastaan. FC Kuusysi aloitti vahvasti tehden heti ottelun alkuun kaksi maalia, pelin päättyessä 3 - 0. FC Kuusysin valkoisen joukkueen hyvä itseluottamus näkyi myös jatko-otteluissa, ja finaalissa - joukkue pelasi ensimmäistä kertaa ison turnauksen voitosta.

Onnistumisen taustalla on joukkueen laadukas  ja määrätietoinen harjoittelu, sekä pelaajien henkilökohtaisen taitotason kehittyminen. Pelaajien monipuolisuus harjoittelussa, niin omatoimisessa kuin joukkueharjoituksissa alkaa näkymään tekemisessä. Lisäksi joukkueesta on osallistunut säännöllisesti useita pelaajia FC Kuusysin P2011 treeneihin ja peleihin. Harjoittelu ja pelaaminen poikien kanssa ja vastaan on valmentaja Janne Kokon mukaan tuonut harjoituksiin ja peleihin lisää maustetta temmon ja pelirohkeuden puolesta.

FC Kuusysi ry