Tiedote - Kisapuiston Stadion

FC Kuusysi ja FC Reipas ovat Kisapuiston pääkäyttäjiä

FC Kuusysi ja FC Reipas haluavat esittää oman näkemyksensä julkisuudessa esiintyneeseen keskusteluun Kisapuistosta. Keskustelun keskiössä on ollut FC Lahden edustusjoukkueet, joiden elinvoimaisuus on erittäin tärkeää myös junioreiden toimintaa pyörittäville FC Kuusysille ja FC Reippaalle. 

Kisapuisto on junioriseurojen pääkenttä. FC Kuusysi ja FC Reipas ovat tuntimäärällisesti ylivoimaisesti kentän suurin käyttäjäryhmä. Lahden kaupunki on etenemässä Kisapuiston hankkeessa ratkaisuihin, joihin alueen suurimmilta käyttäjäryhmiltä ei ole kysytty juurikaan näkemyksiä.

FC Kuusysi ja FC Reipas harjoittelevat Kisapuiston stadionilla n. 30 tuntia viikossa, pelaavat vuoden aikana lähes 150 ottelua ja järjestävät kaksi Suomen isommista turnauksista (Lahti Soccer ja Masto Cup). Nykyisen suunnitelman perusteella em. tapahtumat joudutaan edelleen toteuttamaan tilapäisrakentamisen avulla.

Kisapuiston hankkeen tulisi tukea Lahden alueen merkittävimpien lasten sekä nuorten liikuttajien mahdollisuuksia kehittää toimintaansa. Tämä hetken Kisapuiston hanke näyttäytyy kuitenkin olosuhteiden ylläpidolta aidon kehittämisen sijaan. Kisapuisto on tarjonnut merkityksiä perheiden, lasten ja nuorten, harrastajien, kilpaurheilijoiden ja urheilufanien arkeen. Tämänkaltaiset merkitykset ovat omiaan lisäämään kaupungin vetovoimaa.

Lahtelainen jalkapalloyhteisö haluaa tulevaisuudessa keskittää kaiken toiminnan omaan kotipesäänsä, johon Kisapuisto olisi ylivoimainen vaihtoehto edellyttäen, että olosuhteet sen mahdollistavat. Kansallinen huippu-urheilu vaatii paikallisesti oman laadukkaan kotinsa. Sellaista lahtelaisessa jalkapallossa ei ole ollut vuosikymmeniin. Se on ollut joko Hiihtostadion tai puutteellinen Kisapuisto, joinain vuosina näiden hybridi. Jalkapallo Lahden alueen suurimpana lajiryhmänä ansaitsee oman kotipesänsä Kisapuistoon. Hyvät olosuhteet tuovat arvostusta, bajamajat mielikuvaa puuhastelusta.

Voimakkaasti kasvava lahtelainen jalkapalloperhe muodostuu 5 000 aktiivisesta pelaajasta/harrastajasta, jonka luoma vuosittainen taloudellinen arvo (UEFA SROI) on yli 26 miljoonaa euroa. Junioriseuroina kannamme kortemme kekoon lasten ja nuorten kasvatuksessa sekä syrjäytymisen ehkäisemisessä. Junioriseurojen panos alueen elinvoimaan on merkittävä, jota voimme toivon mukaan edistää jatkossakin yhdessä Lahden kaupungin kanssa.

Olemme samaa mieltä FC Lahden ja Lahden Reippaan julkilausumien kanssa siitä, että asiakokonaisuuden kehittämisessä on oleellisen tärkeää kuulla alueen suurimpien käyttäjien näkemyksiä ja yhdessä edistää Kisapuiston olosuhteita.

FC Kuusysi ja FC Reipas haluaa jatkossakin tuottaa miellyttäviä merkityksiä junioreidemme ja perheidemme arkeen, antaa heidän unelmoida ja tavoitella omaa huippuaan. Elinvoimainen Kisapuisto ja lahtelainen jalkapallo kuuluvat yhteen, vain kunnon stadion puuttuu.

 

FC Kuusysi ry ja FC Reipas ry